Objavljeni novi dokumenti o Bushovom službovanju u gardi

AMERIČKI Pentagon objavio je nove dokumente o službovanju predsjednika Georgea W. Busha u Nacionalnoj gardi tijekom Vijetnamskog rata, uključujući i pismo njegovog oca u kojem on zahvaljuje zapovjedniku na posebnom zanimanju koje pokazuje za njegovog sina.

Niz dokumenata teksaške zrakoplovne Nacionalne grade, u kojoj je Bush služio, objavljeni su u petak po nalogu Bijele kuće.

Među njima je i odgovor njegova oca na pismo generala G.B. Greeneja, zapovjednika baze gdje se Bush obučavao, u kojem je general pokazao poseban interes za njega i pohvalio ga.

Bushov otac, tada zastupnik iz Teksasa u američkom Kongresu, napisao je u odgovoru u rujnu 1968. da ga se "veoma dojmila" činjenica da je general-bojnik pokazao zanimanje za njegova sina.

Službovanje predsjednika Busha u Nacionalnoj gardi prije tri desetljeća postalo je sporno pitanje predsjedničke predizborne utrke u Americi, usred optužbi kritičara da je Bush kao sin zastupnika i veleposlanika u UN-u upotrijebio obiteljske veze kako bi ušavši u Gardu izbjegao Vijetnamski rat te da kasnije 1972. nije izvršio svoje obveze u Gardi.

Objavljeni dokumenti ne sadrže Greeneovo pismo nego samo odgovor Busha starijeg.

Predsjednik Nacionalnog odbora Demokratske stranke Terry McAuliffe nazvao je najnovije dokumente još jednim dokazom da je predsjednik Bush imao povlašten položaj.

(Hina) xsl ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara