Obljetnica varaždinskog Trgovačkog suda

U Varaždinu je danas obilježena 50. obljetnica trgovačkih sudova u Hrvatskoj i 25. varaždinskog Trgovačkog suda na kojemu je lani u postupku bilo 10.749 predmeta, a na kraju godine ostalo je neriješeno njih 689, pa je po ažurnosti među vodećima u Hrvatskoj.

Izaslanik predsjednika Vrhovnog suda Andrija Eraković naglasio je da učinkovit rad sudova pridonosi stvaranju klime poslovnog morala i ozračja koje potiče gospodarska ulaganja. Nužan je ozbiljan i stručan pristup sudaca u stečajnim predmetima jer stečajevi dovode do gospodarskih potresa i odražavaju se na egzistenciju radnika, rekao je.

Predsjednik Trgovačkog suda u Varaždinu Melkior Šantek podsjetio je da je taj sud počeo raditi 1. siječnja 1979. kao Okružni privredni sud za područje tadašnje Zajednice općina Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas na tom sudu radi sedam sudaca, a dva su sudačka mjesta nepopunjena.

Proslavi obiljetnica prisustvovao je i predsjednik Visokog trgovačkog suda Borislav Blažević, koji je napomenuo da trgovački suci čine osam posto hrvatskog pravosuđa te da najbolje uvjete za rad imaju na zadarskom, a najlošije na bjelovarskom Trgovačkom sudu.

(Hina)xvar yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara