obnova škola u kninu

U Kninu je danas počela obnova srednje škole "Kralj Zvonimir" sa 60 učionica i pripadajuće sportske dvorane s više od tisuću gledateljskih mjesta.

U građevinsku i instalacijsku sanaciju kninske srednje škole bit će uloženo više od dva milijuna i 700 tisuća kuna, a radovi će biti završeni za četiri mjeseca, rekao je prigodom početka radova danas u Kninu ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić.

Ministar je najavio da se istodobno pokreće i sanacija dviju osnovnih škola u Kninu, pa će ukupna ulaganja u sva tri školska objekta biti veća od deset milijuna kuna.

Kninski gradonačelnik Vinko Marić naglasio je da Grad u prvi plan stavlja brigu o mladima, te je podsjetio da srednju školu pohađa tisuću učenika, dok je osnovaca više od dvije tisuće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Čačić je tijekom boravka u Kninu razgovorao s gradskim čelnicima o stambenom zbrinjavanju doseljenika i povratnika, te je kazao da za iduću godinu imaju novčanu potporu iz državnog proračuna, što jamči potpunu stambenu skrb za sve stanovnike.

Na pitanje novinara kad će krenuti proces otkupa stanova u kojima su doseljenici punih osam godina, Čačić je rekao da je Ministarstvo taj proces već otvorilo jer je Vlada posebnom uredbom definirala tko i uz koje uvjete stanove može kupovati. Tako je, kazao je Čačić, zakonska pretpostavka osigurana, a na drugim je mjerodavnim tijelima da utvrde tko ima pravo na otkup.

(Hina) avuk dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara