Obnovljen osječki Trg Marina Držića

U OSIJEKU je večeras, nakon višemjesečnih radova, svečano obilježen završetak obnove jednog od središnjih gradskih trgova Trga Marina Držića.

U obnovu trga, koji se nalazi u neposrednoj blizini središnjeg gradskog Trga Ante Starčevića i župne crkve sv. Petra i Pavla, uloženo je više od 20 milijuna kuna.

Tijekom radova, započetih u srpnju ove godine, obnovljena je površina od ukupno 8000 četvornih metara, uključujući obnovu asfalta, rasvjetnih tijela, podzemnih instalacija i popločavanje trga. Radove su obavile osječke tvrtke "Cesting" i "Unikom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić rekao je na svečanosti otvorenja obnovljenog trga kako je riječ o jednom od najkompleksnijih građevinskih zahvata u povijesti Osijeka te projektu koji će, uz predstojeći završetak uređenja Trga Ante Starčevića, pridonijeti stvaranju novog vizualnog identiteta grada.

"Ovaj složeni građevinsko-urbanistički zahvat pokazuje da je gradski proračun nešto bogatiji i da su stečeni uvjeti za realizaciju takvih projekata, koji su zapravo nužni", ocijenio je Kramarić.

Obnovljeni Trg Marina Držića blagoslovio je pomoćni biskup đakovačko-srijemski Đuro Hranić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara