Obožavatelji odali počast Barryju Whiteu u Los Angelesu

STOTINJAK obožavatelja i prijatelja pokojnog soul pjevača Barryja Whitea u losangeleskom parku odali počast tom velikom glazbeniku.

Tri dana nakon što je White izgubio bitku s bolešću bubrega, u parku Leimert, u blizini četvrti u kojoj je odrastao, priređena je proslava njegova života i glazbe.

Dok su s kamiona svirale Whiteove skladbe "Loves Theme" i "Never, Never Gonna Give Ya Up", crni obožavatelji svih godina plesali su i pjevali, prisjetivši se čovjeka koji nikada nije zaboravio svoju siromašnu prošlost.

White, koji je umro u 58. godini, odrastao je u središtu južnog dijela Los Angelesa, a prije nego što je postao jedna od najvećih soul zvijezda sedamdesetih u staroj je četvrti povremeno imao problema sa zakonom.

Nakon što se proslavio ostao je aktivan u svojoj zajednici te je sponzorirao lokalne dječje baseball ekipe.

Većina ga ipak voli zbog glazbe. Whiteov senzualni bariton i seksi riječi njegovih pjesama bile su nezaobilazan dio romantičnih susreta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok smo bili djeca svaki put kad bismo čuli glazbu Barryja Whitea znali smo da ne smijemo ulaziti u dnevnu sobu jer su roditelji izdvojili vrijeme samo za sebe", rekao je 32-godišnji obožavatelj, noseći u ruci zastavu koju je u čast Whitea sam izradio.

U svečanom ozračju, uz svjetlost svijeća, Whiteov prijatelj Mohammed Mubarak vodio je molitvu i čitao je iz Kurana na arapskom i engleskom. (White sam nije bio religiozan.)

"On je uistinu bio maestro ljubavi", rekao je Mubarak.

Organizator događaja Najee Ali, prijatelj Whiteove djece, prisjetio se pjevača kao "društveno savjesnog" te je rekao kako mu je cilj bio okončati ulično nasilje i siromaštvo.

Detalji o Whiteovom sprovodu još nisu objavljeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara