Od danas kontejnerski prijevoz i iz zadarske luke Gaženice

U zadarsku luku Gaženicu danas je uplovio novi kontejnerski brod Lošinjske plovidbe koji će svaka dva tjedna obavljati kontejnerski prijevoz između Zadra, talijanskih luka i Malte. Do sada je takav prijevoz bio moguć samo iz riječke i pločanske luke, a od danas takvu mogućnost još imaju Zadar i Split.

Tom je događaju, uz čelnike Zadra i Zadarske županije, bio nazočan i državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Mario Babić. Podsjetivši na dosadašnju pomorsku izoliranost Zadra kada je riječ o kontejnerskom i teretnom prometu, Babić je istaknuo da će sada svakih 14 dana taj grad biti povezan s cijelim svijetom.

Babić je dodao da će se ovih dana dogoditi i niz drugih pozitivnih poteza za zadarski pomorski promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo će uskoro potpisati s Europskom unijom ugovor o kreditu za izgradnju trajektnog terminala Gaženica, istaknuo je Babić, a, osim toga, ovih dana stiže novi trajekt za liniju Zadar - Preko. Idućeg tjedna, najavio je Babić, potpisujemo ugovor između Ministarstva i zadarske Tankerske plovidbe kojim država omogućuje 10-postotnu potporu toj tvrtki za izgradnju još jednog novog tankera.

(Hina) ximar ymćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara