Odabrano idejno rješenje za izgradnju bazena i sportske dvorane na Bjelolasici

ODABIROM idejnog rješenja za izgradnju polivalentne sportske dvorane i bazena u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica napravili smo tek prvi, ali neophodni korak, u izgradnji tih objekata koji bi trebali biti završeni do konca 2005., izjavio je danas prilikom objavljivanja rezultata natječaja za izradu arhitentonskourbanističkog rješenja sportske dvorane i bazena na lokaciji Vrelo na Bjelolasici direktor HOCa Tomislav Paškvalin.

Na natječaj, kojeg su zajednički raspisali HOC Bjelolasica i Udruženje hrvatskih arhitekata, pristigla su 22 rada od kojih je ocjenjivački sud najboljim ocijenio rad zagrebačkih arhitekata Davorina Raosa, Stjepana Tešije i Zlatka Berdika, koji je po mišljenju člana Ocjenjivačkoga suda Benedetta Tardossia, svojom funkcionalnošću najprihvatljiviji, a i najbolje se uklopio u okoliš.

Po riječima Tomislava Paškvalina iza ovoga, ali i projekta zasnježivanja staza, stoji Vlada RH, a kada se izgrade dvorane i bazena, uz već postojeće nogometno igralište sa tartan stazom i odličnim smještajnim kapacitetima, HOC Bjelolasica imat će sve uvjete za pripremu vrhunskih sportaša, ali i za prihvat rekreativaca, turista i poslovnih ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri kraju je i izrada projektne dokumentacije za izradu sistema zasnježivanja, pa bi još samo ove zime HOC Bjelolasica ovisila o prirodnom snijegu. Po mišljenju Paškvalina kada HOC Bjelolasica izgradi neophodne sportske sadržaje, od kojih su 33 metarski bazen i višenamjenska dvorana i zasnježivanje staza prioriteti, moći će potpuno samostalno djelovati, jer već sada HOC Bjelolasica osigurava 70 posto stredstava za svoje djelovanje.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara