ODBAČENE OPTUŽBE O ZLOPORABAMA U ELEKTROPRIVREDI RS

Predstavnici britanske tvrtke ´Energy Financing Team´ (EFT) odbacili su u subotu optužbe o zloporabama u Elektroprivredi Republike Srpske, prema kojima je EFT kupovao električnu energiju ispod tržišne cijene te manipulirao međunarodnim natječajima

Optužbe na račun EFT-a iznio je posebni revizor Republike Srpske, a objavljene u izvješću Ureda Visokog predstavnika u BiH ranije tijekom ovog tjedna. U izvješću se navodi da je u Elektroprivredi Republike Srpske tijekom 2002. godine zloporabljeno 80 milijuna eura.

´Energy Financing Team je kupovao električnu energiju od Elektroprivrede Republike Srpske prema važećim propisima u Europskoj uniji i Bosni i Hercegovini´, izjavio je u subotu na konferenciji za novinare u Sarajevu član Upravnog odbora britanske tvrtke EFT Vuk Hamović.

Izvršni direktor Svetislav Bulatović ustvrdio je kako je Energy Financing Team od Elektroprivrede Republike Srpske kupovao električnu energiju po cijeni većoj nego što su je ponudili drugi a zbog ispada u termoelektranama u Gacku i Ugljeviku kupovali su preljevnu energiju po cijeni od 18.85 eura po megawatu.

Dužnosnici Energy Financing Teama ustvrdili su kako će njihova tvrtka dati na raspolaganje svoje knjige o poslovanju britanskim istražnim vlastima ukoliko to zatraže a što je preporučio specijalni revizor Republike Srpske. Hamović i Bulatović izjavili su kako je njihova tvrtka zainteresirana za privatizaciju Eelektroprivrede Republike Srpske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara