Odbjeglom dr. Šimiću kazna smanjena na pet godina zatvora

Tekst: I.M.
Foto: HRT

ODVJETNIK odbjeglog riječkog liječnika dr. Ognjena Šimića, Nikica Gržić, navodi kako se Šimić ipak nije zaposlio u bolnici u Banjoj Luci, već radi kao predavač na Poljoprivrednoj školi, gdje dva sata tjedno predaje predmet "Higijena".

"Tu se zaposlio nakon što su ga zvali s burze. Bio sam sa Šimićem i baš smo razgovarali o informaciji objavljenoj u medijima da se zaposlio u Kliničkom centru Banja Luka. Kaže kako bi častio onog koji je tu informaciju objavio da je ona točna", rekao je Gržić Dnevnom avazu. Ipak, Gržić je priznao kako je Šimić nedavno razgovarao s jednim liječnikom koji ga je pitao bi li htio raditi u banjolučkoj bolnici.

Kazna smanjena na pet godina

Na Županijskom sudu u Rijeci u međuvremenu je potvrđena presuda za primanje mita koja je protiv Šimića donesena prije godinu dana, ali njegova žalba je ipak djelomično prihvaćena pa mu je zatvorska kazna smanjena s devet na pet godina.

Kazna je smanjena zato što su dva kaznena djela za koja se Šimića teretilo otišla u zastaru, dok je za jedan produljeni slučaj primanja mita osuđen na maksimalnih pet godina zatvora. Također je i potvrđena oslobađajuća presuda u slučaju pranja dva milijuna kuna, za što je odbjegli kirurg također bio optužen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara