Odbor za imenovanja ulica i trgova podržao prijedloge

Odbor za imenovanja i preimenovanja naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine podržao je danas prijedloge imenovanja u gradskim četvrtima Brezovica i PeščenicaŽitnjak, Stenjevec i prijedlog popisa istaknutih žena za uvrštenje u Fond imena ulica.

Odbor nije prihvatio prijedlog Vijeća Gradske četvrti Črnomerac da se neimenovani prostor s istočne strane zgrade Područnog ureda Črnomerec imenuje Trgom 150. Črnomeračke brigade iz Domovinskog rata, jer se ne radi o javnoprometnoj površini.

U naselju Brezovica i Zadvorsko, ulica koja spaja Brezovičku cestu i Zadvorsku dobit će naziv Pekarska ulica, a u naselju Hudi Bitek i Grančari, ulica Pašinec po nazivu zemljišta. Put u naselju Donji Dragonožec dobit će naziv Bukvinjak, također prema imenu zemljišta, a put iz Markulinska Draga 1. odvojak po tom toponimu. U naselju Gornji Dragonožec predloženo je imenovannje puteva Pučki 1. i 2. odvojak, prema nazivu matične ulice.

U četvrti Peščenica - Žitnjak ulice u naselju Kozari putevi dobit će nazive 3. Kozari put- 4. odvojak, te 4., 5., 6. i 7. Kozari put.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrti Stenjevac gdje su izgrađeni stanovi iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) predloženo je imenovanje ulica imenima istaknutih političara Drage Stipca, Vlade Gotovca i Ante Mike Tripala, te poginulih branitelja heroja Domovinskog rata Miroslava Milića, Josipa Strganca i Stjepana Majora. Podržano je imenovanje Dječjeg trga i Trga 101. brigade, šetališta 150. brigade i ulice po imenu istaknutog slikara, grafičara i profesora zagrebačke Likovne akademije Otona Postružnika.

Odbor je prihvatio prijedlog radne skupine da se u Fond imena ulica uvrste imena književnice Dore Pfanove, povjesničarke Nade Klaić, dječje spisateljice Sunčane Škrinjarić, glumice Bele Krleže, te Marijina po Mariji majci Isusovoj.

(Hina) xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara