Odbor za izbor i imenovanja požuruje kandidature za Povjerenstvo za sukob interesa

SABORSKI Odbor za izbor i imenovanja pozvao je danas saborske klubove da čim prije predlože svoje kandidate za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Požurnicu radi imenovanja Povjerenstva Odbor je adresirao klubovima SDP-a, HSS-a, Libre, IDS-a, SDSS-a, HSU-a te predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu.

U požurnici Odbor podsjeća da je na iste adrese pisao već početkom studenoga, vodeći se pritom, kako navodi, zaključcima saborskog Predsjedništva i činjenicom da se o kandidatima za članove Povjerenstva prije očitovanja Odbora konsenzus mora postići na sjednici proširenog saborskog Predsjedništva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo Predsjedništvo sazvano je bilo prije dva dana, ali je oporba bojkotirala njegovu sjednicu, nezadovoljna što predsjednik Sabora nije uvažio njihove zahtjeve o izmjeni saborskog Poslovnika.

Osim toga, oporba se nije uspjela dogovoriti o imenima dvaju kandidata kojima bi se iz oporbenih redova popunilo Povjerenstvo - u igri su, naime, imena triju zastupnika - iz SDP-a, HSP-a i HNS-a.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ima sedam članova, od kojih se četiri biraju iz reda zastupnika, s tim da dva moraju biti iz oporbe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara