Odbor za nacionalnu sigurnost pozitivno ocijenio stanje u Hrvatskoj vojsci

ODBOR za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaključio je na današnjoj sjednici da je stanje u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH na razini potreba obrane države.

Temeljem jučerašnjeg izvješća ministrice obrane Želje Antunović o stanju u Hrvatskoj vojsci Odbor je ocijenio da su hrvatske Oružane snage osposobljene i pripremljene za svako djelovanje u obrani opstojnosti i neovisnosti Hrvatske, kao i za sudjelovanje u mirovnim operacijama u inozemstvu, izjavio je po završetku sjednice predsjednik Odbora Ante Markov.

´Otklonjene su sve sumnje i špekulacije o lošem stanju u Hrvatskoj vojsci´, rekao je Markov.

Dodao je da je Odbor dao potporu Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru Oružanih snaga da cjelovito i bez zastoja, prema utvrđenim rokovima, provedu preustroj i program zbrinjavanja viška osoblja.

Odbor je zbog sve učestalijeg ´curenja´ dokumenata s oznakama državna, vojna ili službena tajna jednoglasno pokrenuo inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti tajnosti podataka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Zadužili smo Vladu da što prije pokrene inicijativu izmjena i dopuna ili izrade novog cjelovitog zakona, te zatražili hitno postupanje Ministarstva obrane u provedbi sadašnjeg zakona´, kazao je Markov.

Naglasio je da će Odbor i dalje pratiti preustroj i ostala događanja u Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane, te redovito o tome izvještavati javnost.

Sjednica odbora koju je zbog napisa u medijima i anonimnih pisama hrvatskih časnika prošlog tjedna zatražio Klub zastupnika HSP/HKDU, počela je jučer popodne, a nastavljena danas.

Bila je zatvorena za javnost, a na njoj su sudjelovali gotovo svi zastupnici Hrvatskog sabora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara