Odbor za unutarnju politiku podržao Gordana Čačića za ravnatelja VSA

SABORSKI Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas je podupro prijedlog da se za ravnatelja Vojnosigurnosne agencije (VSA) imenuje stožerni brigadir Gordan Čačić.

Nakon završetka zatvorene sjednice predsjednik Odbora Ante Markov novinarima je izjavio da je brigadir Čačić zaslužio pozitivno mišljenje Odbora, te je najavio da se uskoro mogu očekivati i prijedlozi za imenovanje ravnatelja preostalih dviju sigurnosnih službi - Protuobavještajne agencije (POA) i Obavještajne agencije (OA).

´Brigadir Gordan Čačić danas je stekao sve uvjete da bude imenovan i da može punopravno obnašati svoju dužnost´, rekao je Markov. S tim u vezi objasnio je da Čačić, da bi stupio na dužnost, neće morati čekati imenovanje ravnatelja preostalih dviju sigurnosnih službi.

Markov je također izvijestio da će Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pokrenuti razradu projekta kojim će se riješiti pitanje postupanja s materijalima koji nose oznaku službene ili državne tajne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da ´od 1990. na ovamo ništa u tom smislu nije realizirano, ni u smislu pravilnika, niti u smislu vijeća za kontrolu i nadzor, koje je trebalo biti formirano´.

Markov je dodao da će Odbor stoga pokrenuti postupak ne bi li se napokon okvalificirala postupanja s materijalima s oznakom državne tajne, ´a ne da ih bilo tko koristi prema svojim potrebama, što je nedopustivo i ugrožava sigurnost države´.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost donio je pravilnik o načinu na koji će davati prethodna mišljenja o imenovanju čelnika preostalih dviju sigurnosnih službi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara