Odbor za Ustav: Treba li mijenjati Ustav RH do ulaska u EU?

SABORSKI Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora razmotrio je na popodnevnoj sjednici nekoliko dokumenata vezanih uz pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a vanjski član Odbora Zdravko Tomac u sklopu rasprave "otvorio je pitanje" treba li prije pristupanja EU promijeniti hrvatski Ustav.

Tomac smatra kako Republika Hrvatska ne može u Europsku uniju bez mijenjanja Ustava. Kako je, naime, podsjetio, u Ustavu RH navodi se da je hrvatski suverenitet nedjeljiv i neprenosiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tu bi ustavnu odredbu, drži Zdravko Tomac, trebalo mijenjati budući da će Hrvatska, ulaskom u EU, prenijeti dio svog suvereniteta na tu nadnacionalnu zajednicu.

Mato Arlović (SDP) ocijenio je kako nema potrebe mijenjati Ustav do završetka pregovora i ulaska Hrvatske u EU, iako će se, kaže, nakon toga morati promijeniti neke stvari.

Tema o mogućnosti promjene Ustava otvorena je za rasprave o nekoliko dokumenata vezanih uz pristupanje Hrvatske EU, i o njoj saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora nije zauzimao nikakvo službeno stajalište.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara