Odgodili smaknuće zatvorenika, jer mu nisu mogli naći venu

Tekst: N.Š.
Foto: Ilustracija

MUŠKARAC osuđen na smrtnu kaznu dobio je još tjedan dana života jer "tim za egzekucije" nije mogao pronaći njegovu venu, javljaju svjetski mediji. Romell Broom, koji je u zatvoru zbog silovanja i ubojstva 14-godišnje djevojčice, čak je pomagao naći venu, ali nakon dva sata egzekutori su odustali.

Tim je počeo raditi na Broomu u njegovoj ćeliji i nakon sat vremena pokušaja nalaženja adekvatne vene, Broom im je odlučio pomoći. Omotao je gumu oko ruke i pomicao ju gore, dolje te je stiskao i opuštao šaku. Tehničari su tad uspjeli locirati venu, ali je pukla kad su u nju htjeli uštrcati smrtonosnu tekućinu. Zatvorenik je tada postao vidno uznemiren pa je egzekucijski tim kontaktirao guvernera i tražio ga odgodu.

Guverner savezne države Ohio, Ted Strickland nije imao izbora već da odgodi izvršenje smrtne kazne za dva tjedna. Slučaj je pokrenuo javnu raspravu o problemima zatvorskih egzekucija. Sličan slučaj se već dogodio kada je Willie Francis iz Louisiane trebao na električnu stolicu koja nije radila. Sljedeći pokušaj čekao je gotovo godinu dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara