Odobren prospekt Valamar holdinga

KOMISIJA za vrijednosne papire odobrila je prospekt Valamar holdinga, te je podnesen zahtjev za uvrštenje ove dionice na Varaždinsku burzu. Čim burza odobri uvrštenje očekuje se izlistavanje u kotaciji javnih dioničkih društava Varaždinske burze.

Nakon što je ranije Glavna Skupština SN holdinga odobrila plan podjele na dva holding društva – Valamar Holding i SN Holding, na burzi se trgovalo s dionicama oba društva na gotovo istoj razini ili nešto iznad cijene dionice prije razdvajanja dva društva. Tako je od 19. travnja, prvog dana početka trgovanja dionicama Valamar holdinga, do 29. travnja prosječna cijena dionice Valamar holdinga iznosila 110,02 kuna, a SN Holdinga 111,53 kuna. Ukupan promet ostvaren trgovanjem dionice Valamar holdinga, u spomenutom periodu, iznosio je 36.245.521,24 kuna dok je volumen trgovanja bio 329.435 dionice.

Sukladno planu podjele SN Holdinga, dio imovine je prenesen na Valamar holding čime je ta kompanija postala visoko specijalizirana za upravljanje turističkim portfeljom.

Turistička management kompanija Valamar hoteli i ljetovališta je tako, nakon što je formiran Valamar holding, dovršila projekt kreiranja prvog integriranog hrvatskog turističkog branda i brandirane turističke grupacije, koji je započet prije dvije godine u suradnji sa savjetodavnom kompanijom u turizmu i hotelijerstvu Horwath i Horwath Consultingom. S obzirom da je projekt dovršen na vrijeme, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Valamar hoteli i ljetovališta, dr. Miroslav Dragičević je istupio s te pozicije na kojoj ga je zamijenio Georg Eltz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara