Održan koncert "sjećanje na hvar"

Koncert "Sjećanje na Hvar" u organizaciji Hrvatskog društva gudačkih pedagoga održan je večeras u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Dora Schwarzberg (violina) i Nora Romanoff-Scwarzberg (viola) iz Austrije, Mojca Menoni (violina) iz Slovenije, Jorge A. Bosso (violončelo) iz Argentine i Yossi Reshef (glasovir) iz Izraela izveli su djela Brahmsa, Prokofjeva, Bossa, Piazzolla, Matiosa-Rodrigueza i Cobian/Cadicamoa.

Po riječima predsjednice Hrvatskog društva gudačkih pedagoga Dobrile Berković-Magdalenić koncert naslovljen "Sjećanje na Hvar" zapravao je sjećanje na Međunarodnu ljetnu školu "Uzmah-Hvar" koja se na Hvaru u ljetno doba priređuje već sedamnaestu godinu za redom.

Dodala je i kako se u početku Škola održavala u Starigradu, a sada već osmu godinu održava se u Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošle je godine na Školi od 20. lipnja do 3. rujna bilo četrdesetak predavača iz cijelog svijeta i više od pet stotina aktivnih polaznika iz 28 država, istaknula je Berković-Magdalenić.

Napomenula je i kako je organizator prošle godine svojim polaznicima osigurao predavače za gudačka glazbala (violinu, violu, violončelo i kontrabas), zatim za glasovir, gitaru, flautu kao i za neke stare instrumente (viola da gamba).

Berković-Magdalenić najavila je kako su pripreme za ovogodišnju Međunarodnu ljetnu školu, koja će se održati u isto vrijeme kao i prošlogodišnja, u punom jeku.

(Hina) sdju mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara