Održana sjednica proširenog Odbora za posjet Svetog Oca Hrvatskoj

ČLANOVI proširenog Odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Hrvatskoj danas su na radnom sastanku ocijenili da pripreme teku dobro, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Sjednicom je predsjedao potpredsjednik Vlade i predsjednik Odbora Goran Granić.

Predstavnici lokalnih odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Hrvatskoj, kojih su članovi predstavnici županija, gradova i Crkve, ustvrdili su da pripreme za posjet Svetog Oca teku dobro, a dogovoreno je da će se neka otvorena pitanja riješiti u suradnji s mjerodavnim ustanovama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Giulio Einaudi zahvalio je na dosadašnjim nastojanjima u organizaciji posjeta Svetog Oca, dodavši kako su u Vatikanu izrazili zadovoljstvo pripremama. Zadovoljstvo pripremama izrazio je i zagrebački nadbiskup msgr. Josip Bozanić, zahvalivši svima koji su uključeni u pripreme za pohod Svetog Oca.

Potpredsjednik Vlade dr. Granić izrazio je želju da se pripreme uspješno nastave te pozvao sve sudionike da i dalje ustrajno rade na organizaciji posjeta Svetog Oca Hrvatskoj kako bi se ostvario na najbolji mogući način i u korist svih hrvatskih građana. Granić je također pozvao sve da se izbjegne bilo kakva politizacija posjeta Svetog Oca.

Sjednici su nazočili predstavnici ministarstava i služba uključenih u pripremu posjeta, predstavnici županija i gradova koje će posjetiti Sveti Otac, Ivica Maštruko, pomoćnik savjetnika za unutarnju politiku Ureda predsjednika RH, Baltazar Jalšovec, potpredsjednik Hrvatskog sabora te msgr. Giulio Einaudi, apostolski nuncij u Hrvatskoj. U ime Katoličke crkve na sjednici su bili msgr. Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupi i biskupi u županijama i gradovima koje će posjetiti Sveti Otac, stoji na kraju priopćenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara