Održana svečana sjednica festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

UOČI večerašnjeg otvorenja 54. Dubrovačkih ljetnih igara održana je svečana sjednica Festivalskog vijeća na kojoj je ministar kulture Antun Vujić izrazio očekivanje da će Igre, za koje su obavljene sve predradnje, proteći u najboljem redu.

Ministarstvo kulture, dometnuo je, i dalje će pružati podršku i Dubrovniku i toj manifestaciji. Ministar Vujić ocijenio je da će konačno ta manifestacija u Dubrovniku pokazati da je kultura u službi turizma, onako kako to imaju i drugi slični europski gradovi.

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender podsjetio je na pripreme ovogodišnjih Igara, podsjetivši da je program prihvaćen krajem siječnja. Ocijenio je da je proračun Igara odgovarajući za programe koji se očekuju na toj najstarijoj hrvatskoj kulturnoj priredbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Intendant Prlender je posebno istaknuo da se završetak obnove Festivalske palače očekuje do blagdana sv. Vlaha, odnosno do početka veljače iduće godine. Dodao je da će to biti jedinstvena palača u gradu, koja je sačuvana u izvornom obliku iz 18 stoljeća. Palača se obnavlja iz vlastitih donacija i uz potporu Ministarstva kulture. Prlender je rekao, kako je u planu da i dio palače Revelin uđe u nadležnost Dubrovačkih ljetnih igara.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica suglasila se sa zaključcima i prijedlozima ministra Vujića i intendanta Igara Prlendera.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara