Održano istražno ročište protiv Ante Jelavića

U SARAJEVSKOM Županijskom sudu danas je održano istražno ročište protiv Ante Jelavića kojeg se tereti za izvršenje kaznenog djela zlouporabe službenog položaja i ovlasti, potvrdio je u izjavi za HINA-u Jelavićev branitelj mostarski odvjetnik Josip Muselimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Županijski sud u Sarajevu danas je zaključio kako je Jelavić uredno primio poziv na svojoj adresi u Mostaru za današnje ročište, a to znači a nije bilo potrebe za Jelavićevim nasilnim privođenjem 23. siječnja ove godine što su ga u zajedničkoj akciji obavili specijalci federalnog MUP-a i pripadnici SFOR-a", ustvrdio je Muselimović.

Muselimović je zanimljivim ocijenio da se za djelo za koje se vodi postupak u sarajevskom Županijskom sudu protiv Jelavića vodi i postupak na Državnom sudu BiH. Muselimović je objasnio da se usprotivio ustupanju tog predmeta (postupka protiv Jelavića) državnom sudu BiH jer, kako je rekao, "još nije odlučeno o prigovorima koji imaju karakter prethodnih radnji". Muselimović je također rekao da je danas posjetio Jelavića u zatvoru Kula u dijelu Sarajeva koje pripada Republici Srpskoj, te da se Jelavić "izvrsno osjeća". "Jelavića su posjetili i neki bošnjački intelektualci iz Sarajeva", dodao je Muselimović. Po Muselimovićevim riječima Jelavić se nada da će biti pušten na slobodu nakon jednomjesečnog pritvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara