Odvjetnici Dine Dragičevića traže poništenje priznanja o ubojstvu mladog Supetranina

Odvjetnici Dine Dragičevića traže poništenje priznanja o ubojstvu mladog Supetranina

ODVJETNICI Dine Dragičevića koji je priznao kako je slučajno prostrijelio svog prijatelja i susjeda, mladog Supetranina Damira Šuću na Braču, uložili su žalbu kojom pokušavaju osporiti njegovo priznanje i to zbog, kako smatraju, pogrešnog postupka policije.

Odvjetnički je tim uputio žalbu Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu vezano uz okolnosti Dragičevićeva priznanja koje je dao u prostorijama policije, piše Slobodna Dalmacija.

U žalbi tvrde kako policija nije imala pravo nametnuti Dragičeviću odvjetnika prilikom njegova saslušanja, jer se radilo o jednom od najtežih kaznenih djela, za koje je predviđena kazna zatvora veća od deset godina.

Odvjetnici tvrde da zbog toga policajci nisu imali pravo na svoju ruku angažirati odvjetnika u fazi predistražnog postupka, nego da to može učiniti samo istražni sudac, i traže izuzimanje tog priznanja kao dokaz u istrazi i suđenju.

Priznao nakon 30-ak sati ispitivanja u policiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon nešto više od 30-ak sati ispitivanja tijekom kojeg je odbijao poligraf i negirao da je počinio ubojstvo, 19-godišnjak je naposljetku, 24. kolovoza, pet dana nakon ubojstva, u 2 sata ujutro, ubojstvo ipak priznao rekavši da Šuću "nije imao namjeru ubiti".

Prema njegovim riječima, on i Šuća su te večeri išli u lov na divlje svinje južno od Nerežišća, a sa sobom je ponio pištolj "Crvena zastava" kojim su imali namjeru loviti divljač. Šuća se sagnuo  pokraj zida vrebajući divljač, a u ruci je imao pištolj kojeg mu je, dok je otišao obaviti nuždu, dao Dragičević.

Nakon što je Dragičević obavio nuždu, vratio se do Šuće i rekao mu da mu vrati pištolj, što je ovaj i učinio. Prema Dragičevićevim riječima, pištolj je tada slučajno opalio i pogodio nesretnog Šuću, što potvrđuje i ustrjelna rana iznad njegovog lijevog uha.

Dan nakon ubojstva je osumnjičeni 19-godišnjak trajektom otišao u Split na praksu, te tom prilikom pištolj kojim je Šuća nastrijeljen bacio na pola kanala.

A.B. 
Foto: BracOnline

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara