Odvjetnici liječnika iz Petrove najavljuju žalbe na otkaz i opomenu

ODVJETNICI liječnika iz Klinike za ženske bolesti i porode iz Petrove najavili su danas žalbe na odluku ravnatelja KBC-a Željka Reinera o izvanrednom otkazu Mihajlu Strelecu i opomeni pred otkaz Albertu Despotu zbog stručne pogreške radi koje je 11. svibnja u toj bolnici umrlo novorođenče.

Strelecov odvjetnik Davorin Bukovac najavio je da će u zakonskom roku od 15 dana uložiti prigovor ravnatelju i Upravnom vijeću KBC-a, a ako odluka ne bude promijenjena pokušat će je osporiti sudskim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Odluka o otkazu je nezakonita, donesena je kako bi se umirila javnost nezadovoljna stanjem u zdravstvu i kažnjen je čovjek koji nije odgovoran", kaže Bukovac.

Dodaje kako se u obrazloženju odluke o otkazu ne navodi u čemu je konkretno Strelec pogriješio niti se točno definira zadaća nadslužbe. Strelec je dežurnom liječniku dao mišljenje o potrebnom medicinskom zahvatu, što mu je i bila zadaća, tvrdi Bukovac.

Odvjetnik Alberta Despota Josip Kustić nije želio govoriti o odluci jer još nije upoznat s njezinim sadržajem, no najavio je da će se na nju žaliti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara