OESS izjavu o preliminarnim nalazima o izborima daje u ponedjeljak, 24. studenoga

PROMATRAČKA će izborna misija Ureda OESS-a za demokratske ustanove i ljudska prava (ODIHR), koja promatra parlamentarne izbore u Hrvatskoj, svoju izjavu o preliminarnim nalazima i zaključcima dati 24. studenoga, dan nakon izbora.

Izjava će biti dostupna zainteresiranim medijima u elektronskom obliku i putem faksimila, priopćeno je danas iz OEES-a.

Misiju za promatranje izbora vodi Ian Mitchell iz Kanade, a uključuje 19 međunarodnih stručnjaka iz 17 OESS država članica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziv hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, Misija je promatrala sam izborni proces u smislu njegove sukladnosti OESS obvezama i međunarodnim standardima za demokratske izbore i nacionalnom zakonodavstvu. Misija nastavlja svoju procjenu promidžbe, zakonodavnog okvira i njegove primjene, medija, rada upravnih tijela uključenih u izborni proces, te relevantnih vladinih tijela, kao i pritužbe, odnosno žalbe, navodi se u priopćenju.

Promatračka misija nije zatražila od kratkotrajnih promatrača nadgledanje glasova na biralištima na sam dan izbora. Sveobuhvatno konačno izvješće bit će objavljeno oko mjesec dana nakon završetka izbornog procesa.

Misija OESS/ODHIR-a za promatranje izbora i OESS-ova Misija u Hrvatskoj djeluju odvojeno, svaka u okviru svojeg specifičnog mandata, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara