Oglasnik pokreće izdanje za Istru i Kvarner

PROSLAVLJAJUĆI 18 godina poslovanja Oglasnik je najavio pokretanje regionalnog izdanja za područje Istre i Kvarnera. Prema riječima Gordana Putaneca, predsjednika Uprave Oglasnika, sljedeći tjedan će se u Rijeci otvoriti prva u nizu poslovnica, a uskoro će izaći prvi tjednik s regionalnim sadržajem.

Veliki potencijal tog područja razlog je zašto je Rijeka izabrana za grad u kojem će se otvoriti prva poslovnica, kazao je Putanec ističući da će postepeno otvarati poslovnice po cijeloj zemlji, a računa se i na širenje na susjedna tržišta. Novost u vodećoj tvrtki u segmentu privatnih i profesionalnih oglašivača je i lansiranje još jednog tiskanog izdanja. Za 15-ak dana na kioscima će se pojaviti foto oglasnik za turizam.

"Snagu svog branda Oglasnik najbolje potvrđuje nakladom većom od 4 milijuna primjeraka i 4,5 milijuna objavljenih oglasa što ga stavlja na sedmo mjesto po vrijednosti zakupa oglasnog prostora od svih tiskovina u Hrvatskoj. Prema tiraži, broju oglasa i broju čitatelja pokriva 50 posto tržišta oglasnih tiskovina"- kazao je Putanec.

Istaknuo je kako u posljednje tri godine Oglasnik bilježi prosječni godišnji rast od 26 posto, što generira 6 posto prihoda Trader Media Easta. Glavni pokretač rasta Grupe u tom je razdoblju udvostručio broj zaposlenika te ih trenutno broji 110, a u sljedeća tri mjeseca zaposlit će se još 10 osoba, najavio je Putanec.

I.B. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara