Ogorčeni Tadić prosvjeduje zbog predizborne sabotaže

TONČI TADIĆ, nositelj Neovisne liste za X. izbornu jedinicu, nezadovoljan odlukom Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o raspodjeli novca za predizbornu kampanju, odlučio se na prosvjed pred Hrvatskim saborom.

Naime, prema odluci DIP-a, Tadiću kao neovisnom zastupniku pripada tek četvrtina novca kojeg je zatražio za predizbornu kampanju. Tu je odluku Tadić nazvao "skandaloznom i nezakonitom" te ocijenio kako je njome "doveden u neravnopravan položaj u odnosu na ostale kandidate na izborima za Sabor".

Ogorčeni Tadić je ustvrdio kako ga se DIP-ovom odlukom "pokušava onemogućiti u pripremi za izbore i uništiti njegovu vjerodostojnost" te će on tako biti "jedini kandidat na izborima, koji nema pravo na sredstva za kampanju niti naknadu troškova", jer mu je od traženih 316 tisuća, DIP dodijelio nešto manje od 80 tisuća kuna.

"Na izbore i bez plakata!"

Tadić je odlučio kako će stopirati sve plaćene spotove, reklame i plakate, no unatoč tome će izaći na izbore jer je "sada siguran da njegova lista u X. izbornoj jedinici stoji i bolje nego što je mislio".

"Pokazat ću im da se na izborima može uspjeti i bez hrpe skupih spotova i jumbo plakata. Moj uspjeh ne ovisi o novcu, nego će o tome presuditi ljudi od Solina do Konavala, s otoka i iz Zagore, svojim povjerenjem u moj rad u Saboru. Ne prosvjedujem zbog novca, već zato što ne podnosi da netko od mene pravi budalu. To nisam nikada dopustio nikome, pa neću ni ovim pravnicima u izbornom povjerenstvu", poručio je Tadić.

Ipak, i Ustavni sud, kojem je Tadić uložio žalbu, smatra kako je odluka DIP-a valjana, a Tadićev prigovor neosnovan. No, Tadić ne odustaje, pa je najavio da će se, ukoliko zatreba, žaliti i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

I.M.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara