Okrugli stol o položaju muzeja moderne i suvremene umjetnosti

U povodu velike izložbe "Enigma objekta kolekcija Muzeja moderne umjetnosti Centra Georgesa Pompidoua", koja je do veljače otvorena u Klovićevim dvorima, večeras će se u tom zagrebačkom izložbenom prostoru održati okrugli stol o položaju muzeja moderne i suvremene umjetnosti u svijetu.

Kako se izložbom "Enigma objekta" hrvatskoj publici predstavila najznačajnija svjetska kolekcija moderne i suvremene umjetnosti, sudionici okruglog stola iznijet će na primjeru pariškog Centra Georgesa Pompidoua svoja viđenja o kulturnom i socijalnom značaju muzeja moderne umjetnosti, rekla je na tiskovnoj konferenciji ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić.

Uz domaće stručnjake, predstavnike riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, dubrovačke Umjetničke galerije, okruglom stolu će biti nazočni i francuski gosti - predsjednik francuske Sekcije Međunarodne udruge likovnih kritičara Christophe Domino, direktor Odjela za suvremenu umjetnost Muzeja i centra za suvremenu umjetnost "Les Abattoirs" iz Toulousa Pascal Pique te direktorica Visoke škole dekorativnih umjetnosti iz Strasbourga Katia Baudin-Reneau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zagrebu su potrebni veliki i ambiciozni projekti koje grad i cijelu zemlju integriraju u kulturna, ekonomska i sociološka svjetska kretanja", rekao je Želimir Koščević, kustos izložbe "Enigma objekta".

Izložba "Enigma objekta" otvorena je 17. prosinca u sklopu proslave 50. obljetnice Muzeja suvremene umjetnosti. Izloženo je 107 djela 67 autora, kao izbor iz zbirke pariškog Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti Centra Georgesa Pompidoua.

(Hina) xmb ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara