Olakšanje američkih birača nakon jasnih izbora

VEĆINA američkih birača kaže da je jasan pobjednik na nedavnim predsjedničkim izborima za razliku od onih 2000. obnovio njihovo povjerenje u američki izborni sustav, utvrdilo je istraživanje javnoga mnijenja.

U istraživanju koje je za agenciju Associated Press proveo institut Ipsos provedenom od prošle srijede do petka, 27 posto ispitanika navelo je Irak kao prioritet za drugi mandat predsjednika Georgea W. Busha, dok je za njega na prvom mjestu borba protiv terorizma. Za ispitanike je borba protiv terorizma tek na drugom mjestu a slijede gospodarstvo i zdravstvenu skrb.

Sedam od 10 anketiranih birača, uključujući američke demokrate, više bi željelo da američke snage ostanu u Iraku dok se ta ne stabilizira nego da je odmah napuste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bush je obećao da će nastojati reformirati mirovinski sustav i pojednostaviti porezni sustav.

Dvije trećine birača želi da Bush smanji američki proračunski deficit koji je dostigao rekordnu razinu i to im je važnije od daljnjeg snižavanja poreze što je bio središnji dio njegove domaće politike u prvom mandatu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara