Olli Rehn odglumio bolest kako bi izbjegao sastanak s Kitarović i Žužulom

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul i ministrica za europske integracije Kolinda Grabar- Kitarović trebali su se u utorak sastati s povjerenikom Europske komisije za proširenje Olliem Rehnom, no sastanak je otkazan, a kao razlog navedena je Rehnova bolest.

Međutim, tijekom poslijepodneva kada je sastanak trebao biti održan, saznaje Globus, Žužul i Grabar-Kitarović u hodniku zgrade Europske komisije vidjeli su Rehna, koji se nije činio bolesnim, pa se čini kako je Rehn zapravo namjerno izbjegao sastanak s hrvatskim izaslanstvom.

Razlog izbjegavanja sastanka mogla bi biti Rehnova izjava. Naime, dan ranije izjavio je kako, prema informacijama kojima raspolaže u ovom trenutku o hrvatskoj suradnji s Haškim sudom, ne bi mogao preporučiti otvaranje pristupnih pregovora. Dodao je kako Hrvatska ima mjesec dana da pokuša nešto učiniti u vezi Gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjenama članova Sanaderova kabineta i stranih diplomatskih predstavnika u Bruxellesu i Zagrebu situaciji oko pregovora o ulasku u Europsku uniju vrlo je ozbiljna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara