Olli Rehn sljedećeg tjedna u posjetu Prištini i Beogradu

EUROPSKI povjerenik za proširenje Olli Rehn posjetit će sljedećeg tjedna Prištinu i Beograd gdje će s najvišim dužnosnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija razgovarati o ključnim pitanjima približavanja Srbije i Crne Gore Europskoj uniji, objavila je u petak Europska komisija.

Rehn, koji će Prištinu i Beograd posjetiti 24. i 25. siječnja, prenijet će poruku o "jasnoj europskoj perspektivi za zemlje zapadnog Balkana i naglasit će važnost regionalne suradnje", kaže se u priopćenju.

"Poštivanje međunarodnih obveza, ukljućujući punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom, ključno je za daljni napredak" Srbije i Crne Gore prema EU, rekao je Rehn uoči posjeta.

Rehn će najprije posjetiti Kosovo 24. siječnja gdje će se susresti s predstavnicima KFOR-a, UNMIK-a, kao i s predsjednikom Ibrahimom Rugovom, premijerom Ramushom Haradinajem kao i s vodstvom kosovskih Albanaca i kosovskih Srba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posjeta Beogradu 25. siječnja, povjerenik Rehn sastat će se s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, ministrom vanjskih poslova Vukom Draškovićem, srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem, kao i s ministrom za ljudska i manjinska prava Rasimom Ljajićem.

Europska komisija radi na studiji izvedivosti o pripremama zemlje da pregovara o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

(Hina) xmaš ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara