Olmert palestinsku samoupravu proglasio terorističkom

OBNAŠATELJ dužnosti izraelskog premijera Ehud Olmert izjavio je u nedjelju da Palestinska samouprava postaje "teroristička samouprava" nakon što je radikalni islamistički pokret Hamas, pobjednik na izborima 25. siječnja, preuzeo kontrolu u palestinskom parlamentu.

Olmert je ovu najoštriju javnu ocjenu Hamasove izborne pobjede iznio u očekivanju odluke izraelskog kabineta o uvođenju novih strogih restrikcija Palestincima dan nakon svečane prisege njihova novog parlamenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Činjenica da Hamas ima većinu u palestinskom parlamentu i da će oformiti vladu jasno ukazuje da Palestinska samouprava zapravo postaje teroristička samouprava", rekao je Olmert na redovitom tjednom sastanku kabineta, naglasivši da Izrael nema namjeru održavati kontakte s vladom u kojoj se nalazi Hamas.

Izraelski kabinet trebao bi donijeti odluku o trajnom prekidu isplata carinskih prihoda palestinskim vlastima, koje im u njihovo ime prikuplja Izrael, te Palestincima zabraniti rad u Izraelu i putovanja između Zapadne obale i pojasa Gaze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara