Olujno nevrijeme paraliziralo Hrvatsku

DILJEM hrvatske obilna kiša poplavila je podrume, a snažni vjetar je čupao stabla, u Zagrebu su iskakali kanalizacijski šahtovi te je bio prekinut i tramvajski promet.

Jučerašnje nevrijeme zadalo je Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje pune ruke posla o čemu su i izvijestili.  Tako su oko 16 sati primili dojavu da je u Slavonskom Brodu grom udario u stablo koje se potom srušilo na cestu. Potom je nekoliko građana dojavilo izlijevanje oborinskih voda u Rešetarima te plavljenje kanala Adžamovka i izlijevanje oborinskih voda na cesti kod Gunjevca, Drežnika i Adžamovca. S radovima se nastavlja i danas, uklanjaju se porušena stabla i ispumpavaju zagađeni bunari.

Područje Križevaca, također, je jučer bilo pogođeno obilnom kišom i slabom kratkotrajnom tučom zbog čega je nekoliko podruma bilo poplavljeno. Vatrogasci i dežurna ekipa komunalnog poduzeća brzo su intervenirali i vršili ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija.

Zagreb - vatrogasci zagušeni dojavama građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija nije bila bolja ni u gradu Zagrebu gdje je velik broj građana prijavio poplavljene stambene i podrumske prostorije. Tridesetak poklopaca na šahtovima je iskočilo zbog velike količine vode u kanalizaciji zbog čega je centar 112 obavijestio Zagrebačke ceste.  Zbog nevremena došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom u pojedinim dijelovima grada, kao i prekida tramvajskog prometa. Opskrba je normalizirana oko 20 sati. Zbog velikog broja poziva dolazilo je do zagušenja telefonskih linija prema vatrogascima te su građani upućivani da direktno zovu vatrogasce radi intervencija.

Poplavljenih podruma bilo je jučer i u Kninu dok je na području Drniša zbog grmljavine došlo je do ispadanja 10 kV dalekovoda te je bilo prekida u opskrbi električnom energijom, a normalizirana je u večernjim satima. Zbog grmljavine bilo je prekida telefonskih veza što je otežavalo komunikaciju centra 112 sa službama na terenu. Obilna kiša nije zaobišla ni Split, no većih probleme nije bilo.

J.M.
Foto: Index (Arhiva), RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara