Olujno nevrijeme prohujalo sjeverozapadnom Hrvatskom

JUČER u poslijepodnevnim satima je olujno nevrijeme zahvatilo područje više županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Tuča je oštetila nekoliko kuća i automobila.

Kako je izvijestila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, oko 17 sati je olujno nevrijeme zahvatilo je Krapinsko-zagorsku županiju. U mjestu Brezno Donje (općina Hum na Sutli), olujni vjetar odnio je crijep s jedne obiteljske kuće, dok je su u Krapini vatrogasci ispumpavali vodu iz stambenih i poslovnih prostora.

Osječko-baranjsku županiju je nevrijeme zahvatilo oko 21.45 sati. Vjetar je puhao brzinom od oko 108 kilometara na sat. Oštećeno je desetak vozila i te krovišta na dvjema kućama. Bez električne energije ostali su dijelovi Osijeka i sva prigradska naselja. U Paškoj ulici srušena su dva stupa javne rasvjete. U naselju Sarvaš na petnaestak stambenih objekata u manjoj su mjeri oštećena krovišta.

U Požeško-slavonskoj županiji je zbog vremenskih neprilika u 20.14 sati došlo do ispadanja 10 kV dalekovoda, zbog čega je sjeveroistočni dio požeškog područja ostao bez opskrbe električne energije. Isto se u 21.43 sati dogodilo i na području Pleternice. Djelatnici HEP-a su do 1 sat uglavnom otklonili kvarove te u većini mjesta normalizirali opskrbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuča padala i u Ivancu te u Desiniću

Jedan od članova Crometeo tima, snimio je jaku tuču koja je u popodnevnim satima padala u Ivancu. Tuča je padala i na području Desinića u Zagorju. Jak sjeverni vjetar puhao je brzinom od oko 60 kilometara na sat. Temperatura je u večernjim satima posvuda naglo pala. U Kašini se, kako javlja Crometeo.net,  između 16 i 18 sati, spustila s 30 °C na samo 15 °C.

> Foto: Sloveniju zabijelila tuča

I.M.
Foto: Swen (Crometeo.net)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara