Onemogućen ulaz članovima Uprave i no PPK Valpovo

Predsjednik Nadzornog odbora Poljoprivrednog kombinata Valpovo dd Ivo Brzica i predsjednik Uprave toga kombinata Edin Leho, koje je osječki Trgovački sud nepravomoćnim rješenjem registrirao kao nove čelnike toga poduzeća izvijestili su danas da je jutros, nešto poslije pet sati članovima Uprave i Nadzornog odbora fizički zapriječen ulazak u krug kombinata.

Na konferenciji za novinare u osječkoj tvrtki "Novocommerce", koja je s 42 posto udjela najveći pojedinačni dioničar u tome kombinatu, Brzica i Leho za sudjelovanje u blokadi ulaska, pri čemu je, kako tvrde, korišten i vodeni top s vatrogasne cisterne, optužili su bivšu Upravu Valpova dd, za koju tvrde da želi očuvati svoje pozicije i privatne interese u tome poduzeću te dio radnika i osobe, za koje kažu, da nisu zaposlene u tome kombinatu.

S obzirom da je skupina dioničara okupljenih oko bivše Uprave za danas u Valpovu sazvala novu glavnu skupštinu društva Leho je ocijenio kako se radi o "nelegalnom skupu koji nije sazvan u skladu sa zakonskim propisima, pa ga nova Uprava smatra neformalnim okupljanjem skupine dioničara bez pravnih učinaka".

Brzica je kazao da je nova Uprava na ulaze i izlaze kombinata postavila djelatnike zaštitarske službe, kako bi se sačuvala imovina tvrtke, da su protiv članova bišve Uprave i Nadzornog odbora podnesene kaznene prijave, a da će se podnijeti i protiv osoba odgovornih za današnji izgrad.

Brzica i Leho pozvali su radnike da deblokiraju ulaz u tvrtku, ocijenivši da je ona na ovaj način paralizirana, jer se u njoj ne nalazi ni jedna osoba koja bi bila zakonski odgovorna za vođenje poslovanja od čega će, kako smatraju, štete imati tvrtka i radnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravni savjetnik "Novocommerca" Uleg Uskoković kazao je kako će o budućim potezima odlučiti nova Uprava poduzeća.

Predsjednica osječkoga Trgovačkog suda Vlasta Velicki izjavila je za Hinu da je jučer dobila nekoliko anonimnih telefonskih prijetnji, vezanih uz donošenje nepravnoćnog rješenja o slučaju Valpovsa dd, a prijetnje predsjednici Trgovačkog suda potvrdili su i u osječko-baranjskoj Policjskoj upravi te najvili poduzimanje propisanih istražnih radnji.

U policiji su izvijestili da su radnici kombinata u pokušaju spriječavanja ulaska članova nove Uprave i Nadzornog upotrijebili vodeni top s vatrogasnog vozila kada su pred kombinat, prije članova nove Uprave i Nadzornog odbora, došli djelatnici zaštitarske službe.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara