Opatija: Otvoren 9. hrvatski filološki skup

Dvodnevni međunarodni slavistički simpozij "Hrvatski filološki skup" na kojem sudjeluje pedesetak znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva danas je u Opatiji počeo s radom.

Uz sudionike iz Hrvatske na skupu, koji radi u dvije sekcije - jezičnoj i književnoj, izlagat će i znanstvenici i stručnjaci iz Slovenije, BiH, Češke, Austrije i Poljske. Kako je predviđeno programom oni će podastrijeti 60 izlaganja, koji će biti objavljeni u časopisu za jezikoslovlje "Riječ".L

Na skupu koji organizira riječka podružnica Hrvatskog filološkog društva, uz ino, bit će riječi o preplitanju romanskih i slavenskih jezika i njihovu međuodnosu te o književnom stvaralaštvu Ivana Aralice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas će biti predstvljene knjige Josipa Ribarića "O perojskom govoru", Mieczyslawa Maleckoga "Slavenski govori u Istri" i "Poljski i slavenski dijalekti", Henryka Lowmianskoga "Hrvatska pradomovina", Enesa Durakovića "Bošnjačke i bosanske književne neminovnosti" te Lelije Sočanac "Hrvatsko-talijanski jezični dodiri".

Deveti hrvatski filološki skup otvorio je predsjednik Hrvatskoga filološkog društva Ivo Škarić.

(Hina) xdsil ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara