opatijsko poglavarstvo ustvrdilo da sporna ulica pavlovac pripada opatiji

Poglavarstvo grada Opatije na današnjoj je sjednici ustvrdilo da šest kućnih brojeva u Ulici Pavlovac, na granici Opatiji i Rijeke, pripada Opatiji.

Članovi opatijskog Poglavarstvo usuglasili su se da Gradsko vijeće, koje će o tome raspravljati na sljedećoj sjednici, o tom problemu i službeno izvijesti Vladu.

Naime, "granični spor" između tih dvaju gradova nastao je u ožujku ove godine, kada su stanovnici kućnih brojeva od dva do devet te ulice doznali da se službeno vode kao stanovnici Rijeke, a do tada su smatrali da stanuju u Opatiji.

U Područnom uredu za katastar u Rijeci Državne geodetske službe ti se kućni brojevi vode na riječkom području od 1981. godine. No, sve do sada stanovnici Ulice Pavlovac dobivali su osobne dokumente u Opatiji i tamo su bili navedeni na biračkim popisima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opatijsko Gradsko vijeće početkom ljeta predložilo je da se granica sporazumno utvrdi s gradom Rijeka. Riječko Gradsko poglavarstvo u srpnju taj je prijedlog odbilo, uz tumačenje da je granica utvrđena 1981. godine i da ju nema potrebe mijenjati.

Svi stanari na tim kućnim brojevima jednoglasnog su stajališta da ne žele pripasti gradu Rijeci.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara