Općina Fažana traži Brijune

SABORSKI zastupnici IDS-a Damir Kajin i Valter Dranidć te SDP-a Lucija Debeljuh najavili su danas da će ovog tjedna u saborsku proceduru uputiti zakonski prijedlog da otočje Brijuni, koje sada pripada gradu Puli, uđe u sastav općine Fažana.

Tu je inicijativu potaknulo vijeće i poglavarstvo općine Fažana, a troje saborskih zastupnika preuzelo je na sebe obvezu da je uobliče u zakonski prijedlog i lobiraju za njezino donošenje u Saboru.

Drandić je rekao da su poduprli zahtjev općine jer smatraju da je to prigoda da se isprave nepravde koje je to mjesto trpjelo zbog posebnog statusa otočja Brijuni. Upravo iz tog razloga, dodao je, Fažana nije imala priliku razviti se kao ostala mjesta koja se nalaze na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Valter Drandić i Lucija Debeljuh poduprli su i realizaciju projekta "Brijuni-Rivijera" kojim će se, kako su rekli, otvoriti velike razvojne mogućnosti i spriječiti devastacija tog vrijednog područja.

"Taj projekt zapravo znači oživotvorenje ideje demilitarizacije priobalja i stavljenja brojnih vojnih objekata na tom području u funkciju turističkog razvoja", rekao je Drandić.

(Hina) dspo ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara