Operativna dobit Vipneta 85,7 milijuna eura

Operativna dobit Vipneta 85,7 milijuna eura

PRIHOD Vipneta u prvoj polovici 2007. godini porastao je za 4 posto na 226,7 milijuna eura, a dobit prije kamata i poreza za 16,9 posto na 48,3 milijuna eura, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Operativna dobit (usklađeni EBITDA) Vipneta porasla je u prvoj polovici 2007. godine za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosi 85,7 milijuna eura. Ukupni prihodi veći su za 4 posto u usporedbi s prihodima ostvarenima u prvih šest mjeseci 2006. i iznose 226,7 milijuna eura, dok je dobit prije kamata i poreza (EBIT) porasla za 16,9 posto, na 48,3 milijuna eura. Vipnetove poslovne rezultate za prvu polovicu 2007. godine, objavila je jučer Telekom Austria grupa u Beču, zajedno s rezultatima za mobilni (Mobilkom Austria grupa) i fiksni segment Telekom Austria grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sredine 2007. godine, Vipnet je stekao 2 milijuna korisnika, što je 16 posto više u odnosu na prvo polugodište 2006. godine, a zabilježen je i rast broja pretplatnika od 41 posto. Mobilna penetracija u Hrvatskoj je do kraja lipnja ove godine dosegnula 107,1 posto, što je značajan porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine kad je iznosila 91 posto.

"Zadovoljni smo postignutim rezultatima, kako financijskim, tako i rastom broja korisnika. Značajan rast pretplatnika dokazuje da su korisnici prepoznali naša inovativna rješenja, poput Homeboxa i Officeboxa kao zamjene za klasičnu fiksnu liniju, ali i prednosti mobilnog broadbanda", izjavila je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave Vipneta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara