Oporba: Nismo nervozni zbog rasprava o proračunu i Žužulu

ČELNICI pet oporbenih stranaka (SDP, HSS, HNS, HSP i Libra) odbacili su danas tvrdnju predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa da njihov nedolazak na saborsko Predsjedništvo treba promatrati u kontekstu skorih rasprava o proračunu, slučaju Žužul i raspisivanju predsjedničkih izbora.

Nema razloga da mi budemo nervozni, razloga za nervozu ima HDZ, ustvrdio je Ivica Račan (SDP) na zajedničkoj konferenciji za novinare čelnika pet spomenutih stranaka.

Račan nije želio komentirati Vladino očitovanje o slučaju Žužul na temelju novinarskih prepričavanja, kazavši tek da se u spomenutom slučaju postavlja pitanje kakvu moralnu i političku odgovornost gradimo u Hrvatskoj.

Bit je apsurda što Vlada Žužula brani argumentom da nije bilo kaznene odgovornosti, istaknula je Vesna Pusić (HNS), dodajući da Saboru ne raspravlja o kaznenoj odgovornosti dužnosnika, nego o moralnoj i političkoj.

Isto stajalište dijeli Zlatko Tomčić (HSS), koji tvrdi da nije slučajno što se opstruira formiranje Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije slučajno da je Šeks izveo "najbesramniji manevar" oko popunjavanja tog Povjerenstva, ocijenio je Tomčić, ističući da osobno želi da se Povjerenstvo čim prije formira.

Željno ga očekujem, kako me se više ne bi moglo povlačiti paušalnim ocjenama da sam u sukobu interesa, rekao je Tomčić.

Miroslav Rožić (HSP) podsjetio je da među oporbenim strankama ima onih koje su podržale Vladu kod konstituiranja, te da se treba strpiti do same rasprave o povjerenju ministru vanjskih poslova, kada će se vidjeti kakav će stav pojedini Klubovi zauzeti.

Kako IDS-ovaca nije bilo ni među pozicijom, ni opozicijom, novinari su se zanimali "gdje su se zagubili".

Negdje između opozicije i vlasti, rekao je Rožić, Tomčić je dodao da to nije tema konferencije, a Račan da nema potrebe govoriti o IDS-u.

Ipak, šef SDP-a otkrio je da je pokušao doći do Damira Kajina, no da nije uspio, jer je u tom trenutku Kajin bio s novinarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara