Optima izdaje obveznice u iznosu od 250 milijuna kuna

KNJIGA upisa 7-godišnjih obveznica u iznosu od 250 milijuna kuna otvara se 24. siječnja. S ovim inauguralnim izdanjem obveznica Optima Telekom planira se dugoročno u financiranju orijentirati na tržište kapitala, i to u svim segmentima. S ovim izdanjem kompanija teži ustanovljavanju stabilnog kruga investitora koji će prepoznati dugoročni potencijal u investiranju u razvoj tvrtke, navodi se u priopćenju kompanije.

Datum izdanja obveznica je 1. veljače 2007., a knjiga upisa bit će otvorena do 30. siječnja 2007. Obveznice će biti pohranjene u depozitoriju Središnje depozitarne agencije, te će 5. veljače biti uvrštene u Usporedno tržište Zagrebačke burze, kada će započeti i trgovanje obveznicama na sekundarnom tržištu.

Sredstva prikupljena izdanjem obveznica Optima će iskoristiti za refinanciranje postojećih kreditnih obveza. Vodeći agent izdanja i agent uvrštenja obveznica na Zagrebačku burzu je Zagrebačka banka, dok je Interkapital vrijednosni papiri agent izdanja.Ovo je prvo izdanje obveznica na hrvatskom tržištu kapitala u 2007.

Danas je održana prezentacija investitorima povodom otvaranja knjige. Prezentirana je poslovna pozicija, te plan i strategija razvoja tvrtke u razdoblju do 2016.

Strategija poslovnog razvoja Optime razvijena je u suradnji sa Spectrum Strategy Consultants Ltd., London, vodećom međunarodnom konzultantskom tvrtkom specijaliziranom za savjetovanje u sektoru telekomunikacija i medija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara