Optuženi strugar prebačen na VMA u Beogradu

HAŠKI optuženik, general bivše JNA Pavle Strugar prebačen je iz podgoričke bolnice na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, javila je agencija Beta.

Načelnik Vojno-medicinske akademije, general-major Zoran Stanković potvrdio je da je u četvrtak navečer dobio zahtjev da optuženi general Strugar bude prebačen u tu ustanovu, zbog teškog zdravstvenog stanja.

Ako Strugar, optužen za ratne zločine na dubrovačkom području 1991. godine, danas ne otputuje u Den Haag, to će ugroziti i sva buduća jamstva Srbije i Crne Gore Međunarodnom kaznenom sudu, izjavio je danas beogradskom Radiju 202 ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Goran Svilanović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ICTY je jučer od vlade Srbije i Crne Gore zatražio da general Strugar danas bude prebačen u Scheveningen, kako bi mu 9. prosinca moglo početi suđenje, a njegov branitelj Goran Rodić jučer je Haškom sudu uputio molbu da se, zbog njegova zdravstvenog stanja, odgodi odlazak optuženog Strugara u Scheveningen.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara