Orešković se može spasiti: Postoji način da pretekne Karamarka i izbjegne glasanje o nepovjerenju

Orešković se može spasiti: Postoji način da pretekne Karamarka i izbjegne glasanje o nepovjerenju

Foto: Hina

TOMISLAV KARAMARKO ozbiljno se namjerio da sruši premijera i krene u preslagivanje Vlade. Nakon što je Tihomir Orešković u petak tražio da Karamarko i Petrov napuste svoje pozicije, Karamarko je poziv odlučno odbio te najavio da HDZ kreće u rušenje premijera koji više ne uživa njihovo povjerenje.

HDZ je već krenuo s planovima za njegov opoziv, dok se još ne zna kako će Orešković reagirati na Karamarkove planove. On bi se danas trebao obratiti medijima.

Karamarku je cilj pokušati opoziv Oreškovića prije zakazanog izglasavanja o povjerenju njemu, koje bi se trebalo izglasavati 18. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Orešković bi mogao imati asa u rukavu. Naime, pitanje je kako će se i kada opoziv Oreškovića uvrstiti u dnevni rad Sabora.

O tome bi prvo trebala raspravljati Vlada te na taj zahtjev odgovoriti u roku od osam dana. Kako bi se spasio, sve što Orešković treba učiniti u ovom trenutku jest ne sazvati sjednicu Vlade te tako odgoditi odlučivanje o vlastitoj sudbini prije nego što se bude odlučivalo o Karamarkovoj.

Kako smo se imali prilike uvjeriti, HDZ će učiniti sve da spasi svojeg predsjednika Karamarka od sramote u Saboru. Ukoliko i dalje budu to željeli, jedino što u tom slučaju mogu napraviti jest da svih 15 HDZ-ovih ministara podnesu ostavke te tako sruše Vladu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara