Organizator pokeraškog turnira na Braču pobjegao s nagradnim fondom

MEĐUNARODNI pokeraški turnir Croatia Summer koji se održavao u Bolu na Braču, naprasno je prekinut, kad je otkriveno da je organizator turnira 41-godišnji Predrag Kojić iz Zagreba nestao s nagradnim fondom od oko sto tisuća eura.

Svi se razbježali

Naime, posljednjeg dana turnira igrači su obaviješteni kako je turnir otkazan jer je organizator pobjegao s nagradnim fondom, piše agencija EPEHA. Odmah nakon te obavijesti, kasno sinoć, 23-godišnji Jan Maarten Meijer, sudionik turnira, prijavio je slučaj u bračkoj policijskoj stanici, a danas se očekuju i ostale prijave zbog prijevare.

Kako se doznaje, policija danas tijekom jutra nije imala mnogo sreće u izvidima, budući da je nekoliko natjecatelja iz Francuske, Rusije, Njemačke i Nizozemske već napustilo hotelske sobe. Policija je tako ostala bez izjava, a nisu uspjeli doći ni do direktora turnira, navodi agencija.

Index je također pokušao doći do nekih odgovora, no nismo bili te sreće. Od tri kontakt broja koja su ostavljena na internetskim stranicama za reklamiranje turnira, samo se na jedan isplatilo zvati, i to samo polovično. Naime, javio se ženski glas, ali osoba s druge strane se nije htjela predstaviti.

Zaposlenici više ne rade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam gdje je on, nitko ne zna", kazala je djevojka s druge strane linije. "Ja više ne radim tamo", kazala je, a kada smo ju upitali je li raskid radnog odnosa sa organizacijom turnira Croatia Summer nastupio nedavno, s obzirom da još uvijek posjeduje "službeni" broj mobitela, kazala je "od jučer ne radim". Od jučer se, naime, kazala nam je, ne zna gdje je nestao Kojić. Također nismo uspjeli doći ni do izjave Simone Gotovac koja je bila zaštitno lice turnira.

Turnir Croatia Summer, najavljivan je kao događaj koji će Hrvatsku upisati kao "centar svijeta za većinu igrača iz cijele Europe". Na službenoj internet stranici turnira također stoji i kako se očekuje dolazak preko 300 igrača iz 20-tak država koji će se boriti za više od pola milijuna eura nagradnog fonda. Turnir je započeo 16. kolovoza, a trebao je završiti danas, no umjesto očekivanih 300 igrača prijavilo ih se svega 40.

Bijeg kao bolja polovica minusa

Pretpostavlja se kako organizator nije skupio dovoljno novca za nagradni fond te se odlučio na bijeg. Da je tome zaista tako potvrdio je i jedan od igrača.

"Izračunali smo da bi organizatori vjerojatno završili u debelom minusu jer je od naših uplata prikupljeno samo 88.000 eura", rekao je za agenciju Branimir Kvartuc koji je sudjelovao na turniru. U tijeku je potraga za Predragom Kojićem, koji do sada, može se neslužbeno čuti, nije bio u sukobu sa zakonom.

M.M./A.B.
Foto:hrfoto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara