Oružane snage RH zbog napada na Irak nisu povećale bojnu spremnost

MINISTARSTVO obrane Republike Hrvatske priopćilo je danas da hrvatske Oružane snage nisu povećale bojnu spremnost zbog vojne akcije u Iraku ali da u Oružanim snagama djeluju postrojbe koje su i u mirnodobskom radu spremne na brza djelovanja.

U povodu vojne akcije koalicijskih snaga, predvođenih Sjedinjenim američkim državama u Iraku Oružane snage nisu poduzele nikakve mjere povećane bojne spremnosti već samo prate provođenje vojne akcije u Iraku putem nadležnih službi, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo obrane pritom naglašava da u Oružanim snagama djeluju postrojbe koje su i u mirnodobskom radu spremne na brza djelovanja i koje su sposobne odgovoriti na izazove našeg obrambenog sustava.

U priopćenju se kaže da su pripadnici hrvatskog Voda vojne policije koji se nalaze u misiji ISAF-a u Afganistanu angažirani na redovitim zadaćama u sklopu multinacionalne satnije Vojne policije.

Dodaje se da su zbog događaja u Iraku od jučer pojačane mjere sigurnosti i zaštite postrojbi propisane u ovakvim situacijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara