Osama bin Laden poziva muslimane na jedinstvo

TERORISTIČKI vođa Osama bin Laden navodno se ponovno oglasio pozivom muslimanima da zaborave na svoje nesuglasice i ujedine se u borbi protiv "križarske koalicije" koja napada islamski svijet, objavio je u nedjelju Asharq AlAwsat, vodeći list na arapskom jeziku sa sjedištem u Londonu.

List navodi da se Osama bin Laden javnosti ovoga puta obratio putem pisma Centru za islamska istraživanja i studije u Pakistanu poznatom po povezanosti s terorističkom mrežom al-Qa´idom. Pismo je e-mailom od islamskog izvora u Londonu dobio novinar Mohamed el-Shaf´aie.

Pismo na arapskom jeziku ima 26 stranica i nosi bin Ladenov potpis, no ne i datum. Novinaru je iz dobro obaviještenih izvora kazano da je napisano prije nekoliko tjedana.

´Kada će se muslimani probuditi iz dubokog sna i uočiti razliku između prijatelja i neprijatelja´, pita se u pismu.

´Kada će strelice koje koriste u međusobnoj borbi usmjeriti na vanjskog neprijatelja koji ih potkrada´, nastavlja se u pismu.

Pismo poziva muslimane na ´ulaganje svih mogućih napora u islamsku borbu protiv križarske koalicije, koja je otkrila svoje prave, zle namjere´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Njihova meta sada su islam i muslimani, a ne samo bliskoistočna regija´, upozorava autor.

Za razliku od prošlih sličnih poruka, u pismu se ovoga puta neprijatelji islama izravno ne spominju.

Ako je ono autentično, riječ je o prvom bin Ladenovom obraćanju javnosti u ovoj godini.

Posljednji put oglasio se u studenome prošle godine kada je katarska satelitska televizijska postaja al-Jazeera prenijela njegovu audio poruku za koju je utvrđeno da je gotovo sigurno autentična.

Pouzdanijih dokaza o tome je li on još uopće živ zasad ipak nema.

Asharq Al-Awsat u vlasništvu je Saudijaca i predstavlja se kao neovisni arapski list. Vrlo je čitan i cijenjen na Bliskom istoku (http://www.ashraqalawsat.com).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara