Osamdesetak raketa ispaljeno na sjever Izraela

VIŠE od 80 raketa ispaljeno je u srijedu ujutro s juga Libanona na nekoliko lokacija u sjevernom dijelu Izraela, pri čemu je lakše ranjeno sedam osoba, objavila je policija.

"84 rakete pale su na sjever Izraela od čega je 13 njih palo na gradove", rekao je za agenciju France presse policijski glasnogovornik Micky Rosenfeld te izvijestio da je sedam osoba lakše ranjeno.

Prema jednom izvoru libanonske sigurnosti, rakete su ispaljene iz područja Marjayouna u pograničnoj zoni a ta Hezbolahova operacija pokrenuta je nakon dva dana relativnog mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka sukoba, 12. srpnja, rekord ispaljenih raketa Hezbolana na Izrael bio je njih 156 u nedjelju, istoga dana kada je u izraelskom bombardiranju ubijeno gotovo šezdeset libanonskih civila.

Izrael uhitio petoricu pripadnika Hezbolaha

Petorica pripadnika Hezbolaha uhićena su u noći s utorka na srijedu u Balbeku, na istoku Libanona, a najmanje deset pripadnika te organizacjie u toj je operaciji izraelske vojske ubijeno ili ranjeno, objavio je u srijedu zapovjednik izraelskog glavnog stožera general Dan Halutz.

"Tijekom operacije koja je izvedena u Balbeku, posebne jedinice izraelske vojske uhitile su petoricu pripadnika Hezbolaha, dok su desetorica pogođena", kazao je general koji, prema pisanju francuske novinske agencije AFP, nije naveo jesu li pripadnici Hezbolaha ubijeni ili ranjeni.

Američka novinska agencija AP u svom izvješću navodi da su izraelski vojnici tijekom te akcije ubili deset pripadnika Hezbolaha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara