"Oscar revija" u pet hrvatskih gradova

Osam filmova nominiranih za Oscara pretpremijerno će biti prikazani od 17. do 23. veljače u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Zadru i Splitu, izvijestio je zagrebački Blitz film i videodistribucija.

Gledatelji će u sklopu "Oscar revije" moći pogledati filmove "The Aviator", "Djevojka od milijun dolara", "Hitler: konačni pad", "Ray", "Život je more", "Hotel Ruanda", "Clementov opus" i "San za životom".

"The Aviator" Martina Scorsesea životopisna je priča o jednom od najpoznatijih američkih milijardera, koja osim njegovih poslovnih uspjeha obrađuje i neke od najvećih romansa, poput onih s hollyvoodskim divama Katherine Hepburn i Avom Gardner. "The Aviator" je nominiran za 11 nagrada Oscara.

"Djevojka od milijun dolara" neobična je priča o svijetu boksa Oscarom nagrađena redatelja Clinta Eastwooda. Film je nominiran za sedam nagrada Oscara.

"Hitler: konačni pad" zanimljiva je priča o zadnjim danima Trećeg Reicha i Adolfa Hitlera, ispričana iz kuta njegove posljednje osobne tajnice Traundl Junge. Film je nominiran za najboljeg europskog glumca 2004. te nagradu Oscara za najbolji strani film.

"Ray" je priča o životu slavnog američkog glazbenika Raya Charlesa, nominiran za šest nagrada Oscara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život je more" španjolska je drama o borbi paraplegika za dostojanstvenu smrt, s najboljim europskim glumcem i redateljem 2004. te dvjema nominacijama za nagradu Oscara.

"Hotel Ruanda" potresna je ratna drama snimljena po istinitu događaju u kojoj Don Cheadle tumači vlasnika hotela koji je spasio živote više od tisuću izbjeglica od genocida plemena Hutu u Ruandi, smjestivši ih u svoj hotel; film s tri nominacije za Oscara.

"Clementov opus" najgledaniji je francuski film 2004., s više od šest milijuna gledatelja, nominiran za dvije nagrade Oscara. To je priča o darovitu glazbeniku koji zbog nedostatka posla u poratnoj Francuskoj postaje pomoćnim učiteljem u školi za problematične dječake u kojoj glazbom mijenja živote čitava naraštaja đaka.

"San za životom" priča je o neograničenoj mašti čovjeka koji je napisao "PetraPana", jednu od najljepših priča za djecu svih vremena. Film je nominiran za sedam nagrada Oscara.

(Hina) pp, xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara