Osijek: Bez glasovanja o nepovjerenju županu Bognaru

VIJEĆNICI osječkobaranjske Županijske skupštine nisu na današnjoj sjednici glasovali o prijedlogu Kluba vijećnika HDZ-a o izglasavanju nepovjerenja županu Ladislavu Bognaru (SDP).

Ta je točka bila uvrštena kao posljednja na dnevni red današnje sjednice, a prijedlog HDZ-a da se prebaci na početak odbijen je većinom glasova. Nakon stanke ta je stranka odlučila povući svoj raniji prijedlog i pokrenuti inicijativu o glasovanju o povjerenju županu zbog nepoštivanja i kršenja odluka Skupštine i obmanjivanja vijećnika u vezi s poslovanjem osječke Slobodne zone, pa će se o tome glasovati na novoj sjednici Skupštine.

Kako je istaknuto, zakonski propisi o lokalnoj i regionalnoj samoupravi poznaju samo mogućnost glasovanja o povjerenju županu, a dopredsjednik HDZ-ova kluba vijećnika Ivica Završki zatražio je da se o tome raspravlja na posebnoj, tematskoj sjednici Skupštine.

Tijekom rasprave, na točki pitanja i incijative vijećnika, vijećnici HDZ-a napustili su sjednicu Skupštine revoltirani izjavom župana Bognara da će preispitati svoj odnos o zadržavanju, kako je rekao, ´HDZ-ovih kadrova na odgovornim mjestima´ u županijskim tijelima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi novinarima Bognar je kazao da su ´HDZ-ovi kadrovi, koji su postavljani po političkoj podobnosti´, ostavljeni na svojim radnim mjestima ´kao znak dobre volje´, iako je županijska koalicija (SDP, LS, HSS, HSLS) tražila njihovo smjenivanje. Ocijenio je da se HDZ definitivno odlučio za destrukciju rada Županijske skupštine te da će on preispitati svoj stav prema tom pitanju ako HDZ ne počne proces promjena koji, kako drži, treba voditi rješavanju konkretnih životnih problema, a ne ometanju rada Skupštine.

HDZ-ov vijećnik Ivica Završki rekao je novinarima kako ta stranka ´nije očekivala da će doživjeti prijetnju čistkama ljudi´ koji, kako smatra, ´korektno i moralno obavljaju svoj posao´.

´Ako je jedini problem u tome što pripadaju demokratskoj hrvatskoj opciji, iza koje stoji dobar dio hrvatskog naroda, onda takve prijetnje ne želimo slušati i stoga smo napustili sjednicu´, dodao je Završki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara