OSIJEK: HDZ NAJAVIO KAZNENI POSTUPAK PROTIV ŽUPANA BOGNARA

Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Skupštini Osječkobaranjske županije najavio je danas da će pokrenuti kazneni postupak protiv župana Ladislava Bognara (SDP).

U dopisu županijskom Tajništvu HDZ je zatražio točan prijepis županovih riječi s rasprave o 2. točki dnevnog reda današnje sjednice Županijske skupštine, nakon koje su HDZ-ovi vijećnici napustili sjednicu.

´Budući da je župan izrekao niz neistina, s nakanom da podmetne vijećnicima Skupštine i javnosti, točan prijepis županova izlaganja potreban nam je da bismo pokrenuli kazneni postupak. Tražene podatke očekujemo najkasnije do sutra u 16 sati´, stoji u dopisu koji je potpisao tajnik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U današnjoj raspravi o točki ´pitanja i inicijative vijećnika´ Bognar je kazao kako će preispitati svoj odnos prema HDZ-ovim kadrovima na odgovornim mjestima u županijskim tijelima.

U izjavi novinarima Bognar je objasnio da su ´HDZ-ovi kadrovi, koji su imenovani po političkoj podobnosti, ostavljeni na radnim mjestima kao znak dobre volje´, iako je županijska koalicija (SDP,LS,HSS,HSLS) zahtijevala njihov opoziv.

Kazao je da se HDZ ´definitivno odlučio na destrukciju rada Županijske skupštine´ te da će preispitati svoje stajalište prema tom pitanju, ako ta stranka ne počne rješavati konkretna životna pitanja, umjesto što, kako drži, ometa rad Skupštine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara