OSIJEK: HSLS NASTAVLJA rad

Sve je učinjeno da Hrvatska socijalnoliberalna stranka (HSLS) nastavi rad u Osječkobaranjskoj županiji i gradu Osijeku, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare županijski povjerenik HSLSa Branko Lacković i gradski povjerenik Zdenko Šimunović.

Nakon raspuštanja Županijskoga vijeća potkraj listopada te isključenja nekolicine bivših članova koji su, predvođeni saborskim zastupnikom Vilimom Hermanom, osnovali udrugu ´Hrast´, vodstvo HSLS-a imenovalo je županijske i gradske povjerenike.

Šimunović je ocijenio da je nakon tih događaja ´očita konsolidacija HSLS-a´, podsjetivši kako je već održana skupština ogranka Mladih hrvatskih liberala, a skupština gradskog ogranka stranke sazvana je za nedjelju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lacković je istaknuo kako su policiji i državnom odvjetništvu predani svi podatci o nedavnu ´otuđenju´ uredske opreme i namještaja iz prostorija HSLS-a u prostorije udruge ´Hrast´. ´Vjerujemo u pravnu državu i u to da će nam ono što je uzeto biti vraćeno, jer je kupljeno novcem HSLS-a´, rekao je, dodavši da će skupština županijskog ogranka stranke biti održana u siječnju.

Na novinarski upit Lacković je zanijekao tvrdnje predstavnika udruge ´Hrast´ da imaju četiri vijećnika u Županijskoj skupštini, ustvrdivši da HSLS ima pet vijećnika te da su, iako je protiv nekih pokrenut stegovni postupak, na prošloj sjednici djelovali u Klubu vijećnika HSLS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara