Osijek: Humanitarna akcija Ministarstva hrvatskih branitelja

MINISTARSTVO hrvatskih branitelja danas je u Osijeku počelo humanitarnu akciju ´Kišobran za dječje srce´, cilj koje je omogućiti operaciju djeci sa srčanim manama ili bolesnom jetrom, istaknuto je na konferenciji za novinare u osječkom Gradskom poglavarstvu.

´Sredstva od 2,7 milijuna kuna već su osigurana iz proračuna Ministarstva, pa ovom akcijom želimo samo animirati javnost o tom problemu´, rekao je ministar branitelja Ivica Pančić.

Po njegovim riječima, trenutačno je evidentirano 39 djece sa srčanim manama i 6 s oboljelom jetrom, a budući da se operacije takve vrste obavljaju samo na Kliničkoj bolnici ´Rebro´, za opremanje operacijske dvorane dječje kirurgije uložit će se 1,56 milijuna kuna, a za nabavu umetaka, zvanih ´kišobran´, 1,18 milijuna kuna.

´Riječ je o vrlo riskantnim operacijama i najsuvremenijoj tehnici, a do sada su na ´Rebru´ obavljene tri takve operacije. Očekujemo da će u idućih godinu dana biti najmanje 39 takvih operacija´, rekao je Pančić dodavši da se sredstva za akciju mogu i povećati ako se evidentira još bolesne djece.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je od 39 djece sa srčanim bolestima njih 8 iz Slavonije te da će se, nakon Osijeka, akcija idućeg tjedna promovirati u Splitu, Rijeci te 23. prosinca u Zagrebu.

´Stajalište je Ministarstva da nema važnije zadaće od pomoći bolesnoj djeci´, ocijenio je minstar Pančić.

Konferenciji su bili nazočni predstavnici grada Osijeka, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije, a uzvanici su nakon toga bili nazočni lutkarskom igrokazu, koji je u osječkoj Kliničkoj bolnici za oboljelu djecu organiziralo osječko Dječje kazalište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara